Autors Tēma Ziņojumos

Forums

FORUMS

Vārda maiņa
26.06.2008 13:21 Alla pieciitis@inbox.lv
Bērns dzimis 18.08.93., kuram tika dots vārds, bet bērnu reāli līdz šim brīdim neviens tajā vārdā nesauc. Kā var izķļūt no šī apburtā loka, jo dzimtsarakstu birojā atbildēja ka varēšot samainīt 16 gadus sasniedzot. Bērns nodarbojas ar sportu un viņu atpazīst ar otru vārdu. Tā ka sanāk diezgan muļķīgi.
09.07.2008 12:58 PMLP drosma.ose@pmlp.gov.lv
Labdien!
Vārda maiņa ir Tieslietu ministrijas Dzimtsarakstu departamenta kompetencē. Ar atbilstošu iesniegumu jāvēršas Dzimtsarakstu nodaļā atbilstoši deklarētai dzīves vietai.
Pasu nodaļas vecākā referente Drosma Ose
05.08.2008 22:30 Kristine kristine31@inbox.lv
Kur var saņemt statistikas datus. Tieši gribu zināt cik bērniem ir reģistrēts personvārds "Otto" no 10.10.2005. līdz šim brīdim?
02.11.2008 16:25 Linda susite888@inbox.lv
Labdien.
Vēlos piekabināt sev klāt vēl vienu vārdu, par nodevām, un kur iesniegumi jau visu izpētīju, bet vēlējos zināt, vai man pēc tam ir jāmaina arī tiesības? zemesgrāmata? vai arī ja kas ir jāmaina tad kas, jo likumos neko neatradu.
03.11.2008 09:54 PMLP drosma.ose@pmlp.gov.lv
Cienījamā Linda!
Vārda maiņa ir Tieslietu ministrijas Dzimtsarakstu departamenta kompetencē. Ar atbilstošu iesniegumu jāvēršas Dzimtsarakstu nodaļā atbilstoši deklarētai dzīves vietai. Pēc vārda maiņas atļaujas saņemšanas jāvēršas PMLP teritoriālajā nodaļā un jāsaņem pase ar diviem vārdiem, kā arī citi dokumenti, kuros ir vārds, vai arī jāpapildina jau esošie dokumenti. Par dokumentu maiņas kārtību jāinteresējas konkrētā iestādē, piemēram CSDD, Valsts zemesdienestā, Zemesgrāmatā, VID u.c.
15.05.2012 02:20 Igors igors.muhins@gmail.com
Sveicināti. Gribēju noskaidrot, vai var arī tāpat mainīt no izkropļota pārlatviskotā vārda/uzvārda (man ir krievu) uz anglisko prototipu bes S galotnēm? Jo ir taču jau cilvēki bez tām S galotnēm. Dodiet, lūdzu, padomu. Dīvoju angliski runājošajā valstī un viņi pārkropļo manu vārdu, jo vadās pēc latviešu varianta. Mani tas neapmierina un gribu atgūt savas tautības īsto vārdu un uzvārdu bez S galotnēm, kā tas praktizējas jau Lietuvā. Gaidu atbildi. Vēlams uz e-pastu. Paldies.
15.05.2012 08:17 PMLP drosma.ose@pmlp.gov.lv
Godājamais Igor!
Konsultācijas valodas jautājumos sniedz Latviešu valodas aģentūra, tālrunis 67225879.
Pārvalde personvārdu var ierakstīt Iedzīvotāju reģistrā un pēc tam arī pasē saskaņā ar Valsts valodas aģentūras izdotu izziņu par personvārda rakstību.
Tajā valstī Jūs esat ārvalstnieks un katrā valstī personvārdus lieto saskaņā ar savas valsts tiesību aktos noteikto.
27.06.2012 01:04 Aļesja alesja777@one.lv
Sveicināti! 2011. gada jūlijā kārtoju dēla dzimšanas apliecību,gribēju nosaukt dēlu KIRILLS ar 2 l burtiem ,taču Dzitsarakstu nodaļā man to neļāva izdarīt!Teica ,ka var tikai ar 1 l,biju ļoti izbrīnīta ,jo skatijos gan internetā,gan pazīstu vairākus KIRILLUS,beibu beigās man teica ,lai, vai nu rakstu a 1 l,vai domāju citu vārdu.Tā arī ierakstīju ar 1 l,taču tagad iepazinos ar vecākiem ,kuri reģistrēja bērnu ar vārdu KIRILLS,bez jeb kādām prpblēmām ar 2 l - 2012,g. martā.Uz doto brīdi esmu atradusi 6 cilvēkus ,kuri ir reģistrējuši bērnus ar 2 l burtiem vārdā KIRILLS,jau pēc tam ,kad man teica ,ka vairs nevar rakstīt ar 2 l,un vairākus ,kas reģistrēja pirms manis.Vēlos ,lai mana dēla vārds - KIRILLS tiek izlabots.Vai tas ir iespējams?Kur man tagad griezties?Un vai man par to būs jamaksā ,ja iznāk,ka Dzimtsarakstu nodaļas darbiniece mani piespieda ierakstīt mana bērna vārdu ,tā ,kā viņa uzskatīja par pareizu,kaut gan citās Dzimtsarakstu nodaļās ļauj ierakstīt,kā vēlas bērna vecāki?Gaidīšu Jūsu atbildi.Vēlams uz e-pastu.PALDIES!
27.06.2012 12:46 PMLP drosma.ose@pmlp.gov.lv
Cienījamā Aļesja!
Vārda maiņa ir Tieslietu ministrijas Dzimtsarakstu departamenta kompetence.
13.07.2012 21:08 Darja darya.19@hotmail.com
Labdien! Gribēju paņēmt otro vārdu, lai būtu nevis Darja, bet Veronika Darja. Gribēju lai tas vārds būtu tieši pirmā vietā. Vai tā drīkst? Kur tad jāņem dokumenti kas jāaizpild? Mājaslapā (www.tm.gov.lv)redzēju tikai dokumentus vārda un uzvārda maiņai. Un vēl viens jautājums. Pie manis ciemos augusta sākumā atbrauks māsa no Baltkrievijas un man šobrīd jātaisa aicinājums drošvien kā uz manu vārdu. Bet ja es mainīšu vārdu, vai aicinājums vēl būs spēkā vai būs jātaisa jauns aicinājums? Paldies!
16.07.2012 11:33 PMLP drosma.ose@pmlp.gov.lv
Cienījamā Darja
Vārda maiņa ir Tieslietu ministrijas Dzimtsarakstu departamenta kompetence. Jums jāvēršas Dzimtsarakstu nodaļā atbilstoši deklarētai dzīves vietai.
11.10.2012 12:44 oskars ossics@inbox.lv
labdien es velos nomainit vardu vai tas ir iespejams un kura vieta jagriezas
01.05.2013 17:09 Svetlana svetlana8875@gmail.com
Labdien! Vasaras beigās vēlos mainīt vārdu (no Svetlana uz Lana). Vārda vai uzvārda ieniegumā ir norādīts "Iesniegumam pievienoju šādus dokumentus vai to apliecinātas kopijas". Kādi dokumenti ir jāpievieno ar iesniegumu? Diemžēl šādu informāciju neatradu. Paldies!
02.05.2013 09:15 PMLP drosma.ose@pmlp.gov.lv
Cienījamā Svetlana!
Godājamais Oskar!
Vārda maiņa ir Tieslietu ministrijas Dzimtsarakstu departamenta kompetence. Jums jāvēršas Dzimtsarakstu nodaļā atbilstoši deklarētai dzīves vietai.
Informācija izklāstīta Tieslietu ministrijas mājaslapā, ceļš caur Saites.
Atbildēt ziņojumam

Kontakti  |  Lapas karte  |  Autortiesības  |  Privātuma atruna

© PMLP 2002 - 2012. Čiekurkalna 1. līnija 1, k-3, LV-1026, Rīga. Tālr.informācijai 8300, E-pasts: pmlp@pmlp.gov.lv Developed